"Šio deserto atsiradimo istorija labai paprasta, šaldytuve liūdėjo braškės ir laukė, kada bus panaudotos, tai sugalvojau joms tokį gelbėjimo būdą - pasidaryti desertą!
Naudojau viską, ką tuo metu turėjau po ranka, pavyko labai skaniai!
Mango skonio putėsiai puikiai dera su braškiniu sluoksniu, kuris gaminimu primena Panacota. Pasiruošę šio deserto iš ryto, galėsite juo mėgautis jau vakare! Labai džiaugiuosi mangų milteliais - tai tikriausiai vieninteliai milteliai, kuriuos norisi kabinti šaukštu ir tiesiog valgyti vienus. Puikus skonis, dieviškas aromatas!
Kviečiu ir jus pasigaminti šį desertą savaitgaliui ir nustebinti savo šeimą!" - Indrė
Ingredientai:
Braškinis sluoksnis:
- 150 g braškių
- 100 ml grietinėlės
- 50 ml pieno
- 30 g cukraus (jei mėgstate ne saldžiai, dėkite 10-15 g)
- 5 g želatinos
- 1 a.š vanilės pastos
Mangų sluoksnis:
- 170 ml grietinėlės
- 40 ml pieno
- 2 v.š mango miltelių
- 30 g cukraus
- 5 g želatinos
- 1 a.š vanilės pastos
Paruošimas:
- Pirmiausia pasiruoškite braškinį sluoksnį. Elektriniu trintuvu sutrinkite braškes iki tyrelės pavidalo. Tada sumaišykite su grietinėlė, pienu, cukrumi, vanilės pasta. Nedideliame prikaistuvyje šildykite kol masė taps karšta, bet neužvirs. Palikite šiektiek atvėsti.
- Želatiną užpilkite 1 v.š vandens - tik tiek, kad išbrinktų. Palaukite 15 minučių. Tada ant garų vonelės ištirpinkite, pasistenkite tai padaryti gan greitai, kad šylanti želatina neperkaistų ir neprarastų savo savybių. Į ištirpusią želatiną įmaišykite 1 v.š braškių masės, išmaišykite viską labai gerai. Tada po truputį maišydami, dėkite želatinos masę į braškes, nepamirškite maišyti. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada supilkite į taures ar indus kuriuose patieksite. Palaikykite šaldytuve 2 valandas ir tada pradėkite ruošti mangų sluoksnį.
- Mangų sluoksniui, sumaišykite pieną su mango milteliais. Supilite tai į grietinėlę, įberkite cukraus ir paplakite kol grietinėlė taps standi ir išlaikys savo formą. Svarbu naudoti kambario temperatūros grietinėlę! Tada pasiruoškite želatiną, ją užpilkite šaukštu karšto vandens, kad išbrinktų. Palaukite 15 minučių, tada ištirpinkite želatiną ant garų vonelės. Į įtirpintą idėkite šaukštą paruoštos mangu masės, išmaišykite ir po truputį maišydami supilkite į mangų ir grietinės masę. Supilkite gautą masę ant braškių sluoksnio, palaikykite šaldytuve apie 2 valandas ir mėgaukitės desertu. Aš desertą patiekiau su šviežiomis braškėmis ir mangais. Skanaus! ♥️
Recepto autorė: Indrė Denisovienė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.
POKALBIS: Skanu, lengva, spalvota