Prekės kodas: 200SBURN
Turimas kiekis: 634
Kilmės šalis: | Lietuva |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1552 kJ/371kcal |
Baltymai | 13,56 g |
Angliavandeniai | 65,25 g |
iš kurių cukrų |
1,69 g |
skaidulinės medžiagos |
6,7 g |
Riebalai | 7,02 g |
Kalcis (Ca) | 159 mg (20%*) |
Kalis (K) | 508 mg (423%*) |
Fosforas | 557 mg (70%*) |
Magnis (Mg) | 248 mg (83%*) |
Cinkas (Zn) | 2,67 mg (19%*) |
Geležis (Fe) | 7,61 mg (54%*) |
Vitaminas B6 | 0,6 mg (30%*) |
Folio rūgštis (B9) | 82 µg (41%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% burnočio sėklos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Burnočio sėklos gali būti naudojamos kepant duoną, su makaronais, dedant į kūdikių maistą. Vietoj avižinių dribsnių padarykite burnočio sėklų košę (burnočio sėklas galite užvirinti sultyse, kad gautumėte saldų skonį. Pridėkite riešutų, prieskonių, vaisių ir gausite sveikus ir saldžius pusryčius); burnočio sėklos prideda malonų traškumą sausainiams; naudokite burnočio sėklas dėl papildomo skonio ir struktūros: galite skrudinti sėklas prieš naudojimą arba tiesiog pridėti jas neapdorotas į daugelį duonos ir sausainių receptų. Skrudintos burnočio sėklos prideda skonio ir traškumo.
Burnočio sėklų GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą burnočio sėklų naudą.
Apie burnotį: Burnotis yra kilęs iš graikų kalbos žodžio „Amaranto“, kuris reiškia neišblukusią gėlę. Jis taip pat vadinamas Amaranthus. Burnočiai auginami kaip grūdai jau 8000 metų. Priklausomai nuo burnočio rūšies, sėklos gali būti gelsvos arba juodos spalvos ir yra maždaug aguonų dydžio. Burnočiai pasižymi puikiomis maistinėmis savybėmis, kadangi turi net 30% daugiau baltymų lyginant su kitais grūdais, kaip ryžiai, rugiai ir soros. Juose gausu aminorūgščių, yra didžiausias lizino ir skaidulų kiekis. Burnočiuose yra tris kartus daugiau skaidulų ir penkis kartus daugiau geležies nei kviečiuose. Jie taip pat neturi glitimo, riebalų, cholesterolio ir natrio.
Burnočiai turi riešutų skonį ir gali būti derinami su kvietiniais miltais kepant duoną, makaronus, blynus ir kituose receptuose.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.