Prekės kodas: 50DZJSER
Turimas kiekis: 741
Kilmės šalis: | Lietuva |
Džiovintos juodųjų serbentų uogos – tai natūralus ir sveikas užkandis, gaminamas be pridėtinio cukraus ir konservantų. Juodieji serbentai yra natūralus super maistas, turintis daug vitamino C, antioksidantų ir skaidulų, todėl gali prisidėti prie geros imuninės sistemos būklės, mažinti širdies ligų riziką ir palaikyti gerą odos būklę. Džiovintos juodųjų serbentų uogos puikiai tinka užkandžiavimui, arbatai, kepiniams ar sveikiems kokteiliams pagardinti.
Kodėl verta rinktis DŽIOVINTAS JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGAS?
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
283 kcal |
Baltymai | 4,08 g |
Angliavandeniai | 74,08 g |
iš kurių cukrų |
67,28 g |
skaidulinės medžiagos |
6,8 g |
Riebalai | 0,27 g |
Kalis (K) | 892 mg (743%*) |
Fosforas | 125 mg (16%*) |
Geležis (Fe) | 3,26 mg (23%*) |
Vitaminas B6 | 0,3 µg (15%*) |
*RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos juodųjų serbentų uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: džiovintos juodųjų serbentų uogos puikiai tinka kaip sveikas užkandis. Dėl natūralaus džiovinimo šiltu oru, jos yra kietesnės, todėl, norint minkštesnės tekstūros, galima pamirkyti vandenyje prieš vartojimą.
Taip pat jas galima dėti į granolas, košes, jogurtus ar kepinius. Gali būti naudojamos desertams, kokteiliams ar net padažams pagardinti.
Džiovintos juodųjų serbentų uogos praturtins jūsų maistą biologiškai vertingomis medžiagomis.
Apie juoduosius serbentus: Juodųjų serbentų (Ribes nigrum) gimtinė yra Vidurio ir Šiaurės Europoje bei Šiaurės Azijoje. Vienuolynų soduose, miestuose ir gyvenvietėse Rusijoje, buvo auginami iki XI amžiaus. Manoma, kad auginimas Europoje prasidėjo maždaug paskutiniais XVII amžiaus dešimtmečiais.
Juodųjų serbentų uogos yra mineralų ir vitaminų, ypač vitamino C, šaltinis (kelis kartus viršijantis rekomenduojamą dienos normą 100 g), turi daug kalio, fosforo, geležies, mangano ir vitamino B5 bei daug kitų būtinų maistinių medžiagų. Juoduosiuose serbentuose esanti geležis padeda palaikyti normalią pažinimo funkciją, energijos apykaitą, raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą, deguonies pernešimą organizme, imuninės sistemos veiklą, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Geležis atlieka ir tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.