Prekės kodas: 500SPEL
Turimas kiekis: 1366
Kilmės šalis: | Lietuva |
Spelta kruopos yra senovinis grūdas, kuris atsirado sukryžminus naminius kviečius su laukine žole daugiau nei prieš 8000 metų. Jos yra lengviau virškinamos nei paprasti kviečiai ir turi išskirtinį saldų, riešutų skonį. Speltos kruopos turtingos skaidulų, geležies, mangano ir B grupės vitaminų. Jas galima naudoti košėms, garnyrams, sriuboms ar kepiniams.
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
338 kcal |
Baltymai | 14,6 g |
Angliavandeniai | 70,19 g |
iš kurių cukrų |
0,6 g |
skaidulinės medžiagos |
8,2 g |
Riebalai | 2,43 g |
sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Vitamino B1 | 0,4 mg (26%*) |
Vitamino B3 | 6,8 mg (38%*) |
Vitamino B5 | 1,1 mg (18%*) |
Vitamino B9 (folio rūgšties) | 45 µg (23%*) |
Kalis (K) | 388 mg (19%*) |
Fosforas | 401 mg (50%*) |
Magnis (Mg) | 136 mg (45%*) |
Cinkas (Zn) | 3,3 mg (22%*) |
Geležis (Fe) | 4,4 mg (32%*) |
Varis | 0,5 mg (51%*) |
Manganas | 3 mg (149%*) |
Selenas | 11,7 µg (21%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% spelta kruopos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Speltos kruopos gali būti naudojamos kaip ir paprastos kruopos. Jomis galite gaminti rytinę pusryčių košę, pasigaminti speltos koldūnų priešpiečiams arba vakare - speltos suflė.
Apie speltą: Spelta yra senovinė ir tolima paprastųjų kviečių pusseserė, šiek tiek maistingesnė ir turinti riebesnį bei saldesnį skonį. Speltos miltai yra maistingi, nesmulkintų grūdų miltai, kurie turi didesnį kiekį baltymų, skaidulų ir B grupės vitaminų nei kviečiai, ir yra lengviau virškinami, kadangi lengviau tirpsta vandenyje.
Visuose receptuose kvietiniai miltai gali būti pakeisti į spelta miltus, tačiau, kadangi juose yra mažiau glitimo nei kviečiuose, juos reikėtų maišyti su kvietiniais miltais kepant mielinę duoną.
Spelta miltai labai populiarūs Europoje, ypač Vokietijoje, Italijoje, kur jie naudojami gurmaniškose sriubose, picų plutelei, duonai ir pyragams gaminti. Pastaruoju metu spelta miltai išpopuliarėjo JAV dėl augančios makaronų ir grūdų paklausos.
Kai kurie žmonės, turintys alergiją kviečiams, gali geriau toleruoti speltą, tačiau joje yra glitimo.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.