Tarptautinė SVV naujovių stovykla ir Šiaurės šalių ekologiško maisto mugė 2019, Malmė, Švedija

Publikuota 2020-08-24

SBFOODINNO kartu su Danijos maisto inovacijos organizavo tarptautinę SVV inovacijų stovyklą ir kontaktų ekskursiją į Nordic Organic Food Fair & Eco Life Scandinavia parodą lapkričio 12-14, 2019 Malmėje, Švedijoje.

Programa ir prezentacijos.

Renginyje dalyvavo Lietuvos nacionalinis maisto klasteris ir SVV maisto sektoriaus atstovai iš Lietuvos bei Danijos. Pirmiausia visi susitikome praktiniame seminare lapkričio 12 d., kuris buvo skirtas žinių pasidalinimui, daugiausia dėmesio skiriant veganiškiems ir augalinės kilmės produktams.

Po Plantemager (DK) ir Urbanfood (LT) įmonių prezentacijų, Lietuvos nacionalinis maisto sektorius irgi pristatė savo veiklas, stiprybes ir galimybes siekiant užmegzti tarptautinį bendradarbiavimą. Vėliau veganiškų produktų gamybos analizę pateikė Dorte Storper iš VIFU (Danijos maisto inovacijų žinių centras).

Gintarė Laucė, bendrasavininkė, marketingo vadovė iš Urbanfood (LT)

 

Praktinius patarimus tarp B2B atstovų davė Susanne Baden Jørgensen, kuri yra EEN (Enterprise Europe Network) tarptautinių bendradarbiavimų vyresnioji konsultantė iš Agro Business Park (DK).

Pirmoji tarptautinės stovyklos diena buvo užbaigiama kontaktų vakaru ir vakariene The Raw Kitchen Malmø restorane, kuris suteikė galimybę dalyviams pasimėgauti nuostabiais veganiškais patiekalais.

 

Lapkričio 13-14 dienomis delegacija lankė ekologiško maisto parodą, kuri yra didžiausia Skandinavijoje! Kiekvienais metais joje dalyvauja virš 500 dalyvių, kurie pristato tūkstančius sertifikuotų ekologiško maisto produktų.

Gintarė Laucė ir kt. iš Urbanfood (LT)

 

Dalyviai turėjo galimybę prisijungti prie gido, kuris pristatė ir supažindino su atrinktomis įmonėmis.

Iš kairės: Tadas Puronas from Healthy Choice (LT), Kathrine Vejgaard Stage from Agro Business Park (DK), Michelle Le Kynde from Sweetkynd (DK), Heidi Høy Dyrholm from Agro Business Park (DK), Tobias Noe Harboe from Contempehrary (DK), Susanne Baden Jørgensen from Agro Business Park (DK), Vytas Rimkus from SPILA (LT), Dorte Klitgaard from Solina-Group (DK), Annette Buch Petersen from Food by Heart (DK), Irena Kubiliute – Vedeikiene from Science cafe (LT), Gintare Lauce from Urbanfood (LT), Jolita Kausiuviene from University College Absalon (DK), Ernestas Klevas from Tealure (LT), Paulina Streimikyte from Innofoods – Avoo (LT) and Dorte Storper from VIFU (DK) 

 

Mugės metu EEN („Enterprise Europe Network“) susitikimai buvo kertinis veiksnys, nes tai yra geriausia galimybė susitikti su potencialiais tarptautinio bendradarbiavimo partneriais, gauti inovacijų paramą ir patarimus. Inovacijų stovyklos dalyviai taip pat juose dalyvavo ieškant partnerių, plečiant verslo tinklą ir supažindinant su naujomis rinkos tendencijomis bei inovatyviomis technologijomis.

Tai tikrai buvo kelios labai jaudinančios dienos Malmėje!

Projekto „SBFOODINNO“ komanda dabar dirba įtraukdama į projekto veiklą naujas Švedijoje susitikusias SVV įmones, tokias kaip Contempehrary (DK), ir rengia išplėstinių įmonių inovacijų kelionių žemėlapį bei vykdo kitas projekto veiklas. 

 

Originalus straipsnis.