Migdoliniai sausainiai be pridėtinio cukraus yra sausainiai, gaminami naudojant migdolus kaip pagrindinį ingredientą, o saldumui pasiekti nenaudojamas pridėtinis cukrus. Vietoje to, saldumas gali būti gaunamas iš natūralių šaltinių, tokių kaip džiovinti vaisiai ar natūralūs saldikliai. Tai sveikesnė užkandžių alternatyva, tinkama tiems, kurie vengia cukraus arba siekia išlaikyti subalansuotą mitybą.
Ingredientai:
- Migdolų miltai, 100 g;
- Spelta pilno grūdo miltų, 60 g;
- Razinos, 50 g;
- Datulių be kauliuko (arba nerafinuoto cukraus), 40 g;
- Migdolų pieno (ar kito augalinio pieno), 60 ml;
- Lukštentų kanapių sėklų (arba sezamų ar kokoso drožlių), 2 v.š.;
- Riešutų sviesto, 3 v.š.;
- Kokoso aliejaus, 3 v.š.;
- Nugesintos sodos, 1 a.š.;
- Prieskoniai:
- 1 a.š. Cinamono
- 1/2 a.š.Kardamono
- 1/2 a.š. Imbiero miltelių
- 1/3 a.š. Muskato
- Žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Sausus ingredientus ir prieskonius sumaišykite.
- Sutrinkite datules su pienu ir sudėkite gautą masę ir likusius ingredientus į bendrą dubenį.
- Gerai išminkykite masę rankomis ir formuokite sausainius (apie 8-10 vnt).
- Kepkite orkaitėje apie 10-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.
POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra