"Savaitgaliais mūsų šeimoje pusryčiams karaliauja blynai. Šie blynai su obuoliais atkeliavę iš vaikystės ir, manau, daugeliui tikrai pažįstami, tik aš siūlau kiek sveikesnę blynų versiją, be to pagardintą graikišku jogurtu su mėlynių milteliais." - Inga iš Mamos restoranas.
Ingredientai:
1 porcijai reikės:
- 100 g kefyro (kambario temperatūros)
- 1 kiaušinio
- 100 g viso grūdo speltų miltų
- ⅓ arb. šaukštelio sodos
- 1 didelio obuolio
Būtų gerai, kad kefyras ir kiaušinis būtų kambario temperatūros, galima kefyrą net truputį pašildyti - išties viskas dėl to, kad blynai gautųsi puresni.
Paruošimas:
- Į dubenį pilame kefyrą, įmušame kiaušinį ir lengvai išplakame. Pilame persijotus miltus bei sodą, viską šaukštu išmaišome iki vientisos masės. Masė gausis labai tiršta.
- Obuolį nuplauname, nuskutame žievelę ir sutarkuojame per burokinę tarką.
- Į tešlą įmaišome tarkuotą obuolį.
- Į įkaitintą keptuvę dedame šaukštelį kokosų aliejaus (arba kito augalinio aliejaus), šaukštu dedame tešlą ir šiek tiek palyginame.
- Kepame ant vidutinio karštumo kaitros po porą minučių iš kiekvienos pusės.
Šiuos blynus man skaniausia valgyti su graikišku jogurtu bei uogomis.
Graikiško jogurto padažas:
Ingredientai:
- 100 g graikiško jogurto
- ⅓ arb. šaukštelio mėlynių miltelių
- šlakelio klevų sirupo
Paruošimas:
- Visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir turime fantastiškai skanų bei nuostabios spalvos padažą.
Tikimės išbandysite ir viliamės, kad blynai su obuoliais pradžiugins jūsų rytą!
Už receptą dėkojame Ingai iš Mamos restoranas.