Ingredientai:
2-3 porcijos
- Spelta kruopos (virtos arba išbrinkintos termose), 100 g
- Pomidorai, 150 g
- Mocarela mini, 150 g
- Baziliko lapeliai, 50 g
- Sėmenų aliejus, 2-3 v.š.
- Druska, 1/3 arb.š.
- Maltų juodųjų pipirų, 1/3 arb.š.
Ingredientai pesto padažui:
- 50 g baziliko
- 50 g graikinių riešutų branduolių
- 60 ml linų sėmenų aliejaus
- 40 g parmezano sūrio
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 česnako skiltelė
- 1 v.š. natūralus obuolių sidro acto
Paruošimas:
- Spelta kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje (speltos ir vandens santykis 1:2), kol suminkštės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Supjaustykite pomidorus.
- Baziliko lapelius supjaustykite plonomis juostelėmis arba suplėšykite.
- Į salotų serviravimo dubenį suberkite speltą, pomidorus, mocarelą, bazilikus. Įpilkite sėmenų aliejaus, druskos, juodųjų pipirų.
- Jei norite sodresnio skonio, galite pasigaminti graikinių riešutų pagrindo pesto padažą: baziliką, riešutus, česnaką ir parmezaną sumalkite grūstuvėje su druska, įpilkite obuolių sidro acto ir sėmenų aliejaus.
Už receptą dėkojame kolegei Yuliia Kukhlii iš Ukrainos.