Ingredientai:
4-5 porcijos
- 500 g mažų burokėlių
- 150 g speltos kruopų
- 100 g salotų su rukola, špinatais ir burokėlių lapais
- 1 raudonasis svogūnas
- 160 g fetos
- 2 valg. š. natūralus obuolių sidro acto
- 2 valg.š. linų sėmenų aliejus
- 2 valg.š. graikiško jogurto
- 1,5 arb.š. burnočio sėklų
- 1 arb.š. medaus
- 1 česnako skiltelė
- druskos
Paruošimas:
- Burnočio sėklas išmirkykite apie 12 val.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Burokėlius nuplaukite šepetėliu, nusausinkite. Suvyniokite į foliją ir kepkite apie 45 minutes. Atvėsinkite.
- Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Suberkite spelta kruopas į puodą, nuplaukite, užpilkite 2 stiklinėmis vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, pagardinkite druska ir troškinkite, kol suminkštės (apie 30 minučių). Spelta kruopas nuvarvinkite kiaurasamtyje ir atvėsinkite.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Susmulkinkite fetos sūrį.
- Padažui sumaišykite actą, riešutų sviestą, jogurtą, medų ir burnočio sėklas. Nulupkite česnaką ir sutrinkite su druska. Į padažą įpilkite česnako, gerai išmaišykite.
- Į salotų dubenį suberkite salotas, spelta kruopas, burokėlį ir svogūną, užpilkite padažu ir išmaišykite. Pabarstykite fetos sūriu ir patiekite.
Už receptą dėkojame kolegei Yuliia Kukhlii iš Ukrainos.