Avietinis „tiramisu“
"Labai gaivus, skanus, kupinas skonių desertas. Tai nėra tikroji „tiramisu“ versija, tačiau skoniu nenusileidžia originalui. Juk smagu virtuvėje eksperimentuoti." - Aurimas.
Ingredientai:
- 700 g plakamosios grietinėlės
- 500 g maskarponės
- 150 g cukraus pudros
- 400 g damų pirštelių
- Aviečių tyrės
- Aviečių miltelių
Paruošimas:
- Į dubenį pilame grietinėlę, beriame cukraus pudrą ir 2 a.š. aviečių miltelių. Išplakame iki kol pradeda tirštėti. Tuomet sudedame maskarponę ir kremą išplakame iki standumo.
- Damų pirštelius apvartome aviečių tyrėje, dedame į formą, tada dedame kremo, vėl damų pirštelių ir vėl kremo. Viską apibarstome aviečių milteliais. Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
- P.S. Dar gardinau sluoksniu aviečių tyrės (aviečių tyrė + želatina).