Špinatų ir lęšių blyneliai su pavasariškomis ridikėlių ir agurkų salotomis
"Atėjus pavasariui vis dažniau renkamės lengvesnius ir gaivesnius patiekalus. Šie špinatų ir lęšių blyneliai – puikus būdas pasimėgauti maistingu ir skonių kupinu valgiu. Jie ne tik sotūs ir baltymingi, bet ir lengvai pagaminami, todėl puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Gaivios ridikėlių ir agurkų salotos suteikia malonaus traškumo ir gaivos bei puikiai sujungia visus skonius." - Meda.
Ingredientai:
Blyneliams:
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių
- 1 1/4 stiklinės vandens
- 1/2 v.š. špinatų miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š alyvuogių aliejaus + šiek tiek kepimui
Salotoms:
- 200 g ridikėlių
- 1/2 ilgojo agurko
- 1/2 mėlynojo svogūno
- 1 avokadas
- sauja petražolių
- 1 v.š. kaparėlių
- 50 g fetos sūrio (galima naudoti veganišką ar kitą ožkos sūrį pagal poreikius)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Raudonuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti 1-2 valandas. Išbrinkus, perkoškite per sietelį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite išbrinkintus lęšius, alyvuogių aliejų, špinatų miltelius, druską ir 1 1/4 stiklinės vandens. Suplakite iki vientisos masės.
- Keptuvę gerai įkaitinkite ir patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtelį tešlos ir greitai paskleiskite ją po keptuvę sukamaisiais judesiais. Kepkite apie 1 minutę, kol blynas ims kilti, susidarys burbuliukai ir kraštai paruduos. Apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę. Iš šio kiekio tešlos gavosi 8 blynai 20cm skersmens.
- Ruošiame salotas. Smulkiai supjaustykite ridikėlius, agurką, mėlynąjį svogūną, petražoles, kubeliais supjaustykite avokadą.
- Daržoves perkelkite į dubenį, sudėkite kaparėlius ir smulkintą fetos sūrį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
- Viską gerai išmaišykite.
- Blynelius įdarykite salotomis ir patiekite. Skanaus!