Špinatų ir lęšių blyneliai su pavasariškomis ridikėlių ir agurkų salotomis

Publikuota 2025-03-18

"Atėjus pavasariui vis dažniau renkamės lengvesnius ir gaivesnius patiekalus. Šie špinatų ir lęšių blyneliai – puikus būdas pasimėgauti maistingu ir skonių kupinu valgiu. Jie ne tik sotūs ir baltymingi, bet ir lengvai pagaminami, todėl puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Gaivios ridikėlių ir agurkų salotos suteikia malonaus traškumo ir gaivos bei puikiai sujungia visus skonius." - Meda.

 

Ingredientai:

Blyneliams:
  • 1 stiklinė raudonųjų lęšių
  • 1 1/4 stiklinės vandens
  • 1/2 v.š. špinatų miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š alyvuogių aliejaus + šiek tiek kepimui
 
Salotoms:
  • 200 g ridikėlių
  • 1/2 ilgojo agurko
  • 1/2 mėlynojo svogūno
  • 1 avokadas
  • sauja petražolių
  • 1 v.š. kaparėlių
  • 50 g fetos sūrio (galima naudoti veganišką ar kitą ožkos sūrį pagal poreikius)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

 

Paruošimas:

 

Už receptą dėkojame Meda Yildirim.