Prekės kodas: 100KALE
Turimas kiekis: 486
Kilmės šalis: | Lietuva |
Lapinių kopūstų milteliai (Kale) yra natūralus vitaminų C ir K šaltinis, padedantis palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą ir kraujo krešėjimą. Juose esantys antioksidantai prisideda prie ląstelių apsaugos nuo oksidacinės pažaidos, o skaidulos – prie normalaus virškinimo funkcijos palaikymo. Be to, šie milteliai gali būti naudingi kaip dalis subalansuotos mitybos, padedančios palaikyti normalią medžiagų apykaitą. Lapinių kopūstų milteliai gali būti naudojami ir kaip natūralus žaliųjų kokteilių ar patiekalų papildas, suteikiantis organizmui būtinų maistinių medžiagų.
Kodėl verta rinktis LAPINIUS KOPŪSTUS (KALE)?
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1294 kJ/310kcal |
Baltymai | 30 g |
Angliavandeniai | 90 g |
iš kurių cukrų |
16 g |
maistinės skaidulos |
25 g |
Riebalai | 7 g |
Vitaminas A | 3500 µg (218 %*) |
Vitaminas E | 10,78 mg (44,92 %*) |
Vitaminas K | 4934 µg (3289 %*) |
Folio rūgštis | 988 mg (1869,32 %*) |
Kalcis | 1050 mg (65,63 %*) |
Geležis | 10,6 mg (59 %*) |
Cinkas | 3,92 mg (19,6 %*) |
Fosforas | 644 mg (46 %*) |
Kalis | 3438 mg (85,93 %*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti lapiniai kopūstai (Kale).
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
Lapinių kopūstų (Kale) milteliai yra universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams ir gėrimams.
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Lengvai įtraukite lapinių kopūstų miltelius į savo mitybą. Jie ne tik praturtins patiekalus maistinėmis medžiagomis, bet ir nudažys švelniai žalia spalva.
Apie lapinius kopūstus (Kale): Lapiniai kopūstai (Kale) yra nuostabi žalia daržovė. Jie yra kryžmažiedžiai, priklausantys „Brassica“ daržovių šeimai kaip ir kopūstai bei briuselio kopūstai. Lapiniuose kopūstuose (Kale) yra daug beta karotino (vitamino A pirmtako) ir vitamino C. Taip pat juose gausu mineralų. Kadangi tai yra žalia daržovė, joje gausu folio rūgšties.
Didelis kalcio ir magnio kiekis lapiniuose kopūstuose (Kale) padeda palaikyti normalią kaulų būklę. Vitaminas A ir C yra antioksidantai, saugantys nuo daugelio sveikatos negalavimų. Didelis ląstelienos kiekis palaiko normalią virškinimo sistemą ir storosios žarnos būklę. Lapiniai kopūstai (Kale), dėl didelio kalio ir natrio kiekio, yra šarminis maistas, padedantis kenčiantiems nuo rūgštingumo ir kitų virškinimo sutrikimų. Esantis kalis yra naudingas kraujo spaudimui ir širdies veiklai. Lapiniuose kopūstuose (Kale) yra sieros junginių, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais.
Lapiniai kopūstai (Kale) yra vieni skaniausių ir patraukliausių daržovių, kurias augina ūkininkai. Juose gausu naudingų maistinių medžiagų. Lapiniai kopūstai (Kale) auginami nuo birželio iki kovo mėnesio, o gausiausias derlius - nuo spalio mėnesio. Lapiniai kopūstai (Kale) yra patrauklūs savo sodria žalia spalva ir garbanotais lapais. Jie yra daug turtingesnio skonio nei paprasti kopūstai, sėkmingai auginami atšiauriame klimate.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Žalia |
Svoris | 50 g |