Migdoliniai sausainiai be pridėtinio cukraus (pagal Ajurvedą)

Migdoliniai sausainiai be pridėtinio cukraus (pagal Ajurvedą)
Publikuota 2023-04-20 Skaitė 6850

Migdoliniai sausainiai be pridėtinio cukraus yra sausainiai, gaminami naudojant migdolus kaip pagrindinį ingredientą, o saldumui pasiekti nenaudojamas pridėtinis cukrus. Vietoje to, saldumas gali būti gaunamas iš natūralių šaltinių, tokių kaip džiovinti vaisiai ar natūralūs saldikliai. Tai sveikesnė užkandžių alternatyva, tinkama tiems, kurie vengia cukraus arba siekia išlaikyti subalansuotą mitybą.

Ingredientai:

  • Migdolų miltai, 100 g;
  • Spelta pilno grūdo miltų, 60 g;
  • Razinos, 50 g;
  • Datulių be kauliuko (arba nerafinuoto cukraus), 40 g;
  • Migdolų pieno (ar kito augalinio pieno), 60 ml;
  • Lukštentų kanapių sėklų (arba sezamų ar kokoso drožlių), 2 v.š.;
  • Riešutų sviesto, 3 v.š.;
  • Kokoso aliejaus, 3 v.š.;
  • Nugesintos sodos, 1 a.š.;
    • Prieskoniai:
      • 1 a.š. Cinamono
      • 1/2 a.š.Kardamono
      • 1/2 a.š. Imbiero miltelių
      • 1/3 a.š. Muskato
      • Žiupsnelio druskos

 

Paruošimas:

  • Sausus ingredientus ir prieskonius sumaišykite.
  • Sutrinkite datules su pienu ir sudėkite gautą masę ir likusius ingredientus į bendrą dubenį.
  • Gerai išminkykite masę rankomis ir formuokite sausainius (apie 8-10 vnt).
  • Kepkite orkaitėje apie 10-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

 

 

Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.

POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra

Taip pat skaitykite
2020-04-06
Ingredientai: 2 gerai prinokę bananai avižiniai dribsniai saulėgrąžos moliūgo sėklos č...
2023-03-10
Apie Ajurvedinę mitybos kultūrą sklinda gana daug mitų, todėl šio straipsnio tikslas - plačiau supaž...
2023-04-06
Ingredientai:   200 g sviesto; 200 g avinžirnių miltų; 100 g kokoso žiedų cukraus arba ...
2023-04-06
Ingredientai: 200 g saldaus pieno sūrio (panyro); 200 g špinatų (arba 20 g špinatų miltelių)...
2023-04-21
Ingredientai: ​Varškė 9 %, 200 g; Cukinija, 100 g; Spelta pilno grūdo miltai, 2 v.š.; Br...
2023-04-21
Ingredientai: Avinžirniai, 200 g Moliūgo milteliai, 2 a.š. Kalendros sėklos grūstos, 1/2 a...
2023-05-08
"Lengvas, gaivus bei vasarai viliotinį šokantis desertas su nuostabiai kvepiančiais aviečių miltelia...
2024-02-20
Ingredientai: 200 g varškės; 100 g rikotos sūrio; 1 a.š. juodųjų serbentų miltelių; 120 ...
2024-02-27
"Sorų košė tikrai nepelnytai primiršta. Auksinės sorų kruopos suteikia organizmui ne mažiau, o gal i...
2024-03-05
Ingredientai: 200 g Lotus sausainių (galima naudoti ir kitokius mėgstamus sausainius) 2 vnt ...
2024-11-21
Ingredientai: 120 g šeryčių kruopų; 40 g džiovintų pomidorų; 30 g graikinių riešutų; 20 ...
Susijusios prekės
Garšva (lot. Aegopodium podagraria) dar taip pat žinoma kaip šv. Gerard (žmonių, se..
€534
57
text_reviews
Senovinis grūdas: daugiau nei prieš 8000 metų sukryžminti naminiai kviečiai ir laukinė žolė. Rezu..
€212
78
text_reviews
Obuolių acte yra gausu probiotikų, kurių vartojimas gali pagerinti virškinimą, sustiprinti..
€542
83
text_reviews
Vitamino C šaltinis - 200 mg/100 g Turi daug antioksidantų. Berti į kokteilius, glotnučius ar..
€818
58
Rašyti
Skambinti