"Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti. Esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiek tiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa, kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšninių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja – dar tik laukiu didesnių raudonų kol prinoks!" - Indrė, Skaniai ir lengvai tinklaraščio autorė.
Ingredientai:
- 1 kg pomidorų
- 2 vidutiniai svogūnai
- 7-10 česnako skiltelių
- 60 g cukraus
- 5 v.š acto
- 3 v.š aliejaus
- saujos šviežio rozmarino
- 1 v.š džiovinto čiobrelio
- 1 v.š džiovinto raudonėlio
- 1 v.š druskos
- 1 a.š juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Į gilią kepimo skardą sudėkite gabaliukais pjaustytus pomidorus, stambiau pjaustytus svogūnus, nuluptas česnako skilteles.
- Suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir actą, sudėkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite šviežio rozmarino šakelių.
- Kepkite 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 30 minučių. Patarimas: kai pamatau, kad viršus pradeda šiek tiek degti, uždengiu jį folijos lakštu.
- Kai iškeps nuimkite rozmarino šakeles - leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite virtuviniu kombainu, rankiniu trintuvu ar blenderiu.
- Iškaitinkite stiklainius. Man patarė juos apipilti verdančiu vandeniu, o dangtelius palaikyti verdančiame vandenyje. Jei padažas labai tirštas - jo nekaitinkite. Jei šiek tiek skystesnis - užkaiskite jį puode kol užvirs. Supilkite į paruoštus stiklainius. Skanaus!
Recepto autorė: Indrė Denisovienė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.
POKALBIS: Skanu, lengva, spalvota