Prekės kodas: 750SPMIL
Turimas kiekis: 738
Kilmės šalis: | Lietuva |
Pilno grūdo spelta miltai yra vertingas sudėtinių angliavandenių ir skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti ilgalaikį sotumo jausmą ir stabilų energijos lygį. Juose gausu augalinių baltymų, kurie prisideda prie raumenų atsistatymo ir bendros organizmo funkcijos palaikymo. Spelta miltuose esantys B grupės vitaminai ir magnis svarbūs nervų sistemos veiklai bei gali padėti mažinti nuovargį. Natūralios skaidulos skatina normalią virškinimo veiklą ir palaiko sveiką žarnyno mikroflorą. Be to, spelta yra lengviau virškinama nei įprasti kviečiai, todėl gali būti tinkamesnis pasirinkimas jautresnę virškinimo sistemą turintiems žmonėms.
Kodėl verta rinktis PILNO GRŪDO SPELTA MILTUS?
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
338 kcal |
Baltymai | 14,6 g |
Angliavandeniai | 70,19 g |
iš kurių cukrų |
0,6 g |
skaidulinės medžiagos |
8,2 g |
Riebalai | 2,43 g |
sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Vitamino B1 | 0,4 mg (26%*) |
Vitamino B3 | 6,8 mg (38%*) |
Vitamino B5 | 1,1 mg (18%*) |
Vitamino B9 (folio rūgšties) | 45 µg (23%*) |
Kalis (K) | 388 mg (19%*) |
Fosforas | 401 mg (50%*) |
Magnis (Mg) | 136 mg (45%*) |
Cinkas (Zn) | 3,3 mg (22%*) |
Geležis (Fe) | 4,4 mg (32%*) |
Varis | 0,5 mg (51%*) |
Manganas | 3 mg (149%*) |
Selenas | 11,7 µg (21%*) |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% malti spelta grūdai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
Apie speltą: Spelta yra senovinė ir tolima paprastųjų kviečių pusseserė, šiek tiek maistingesnė ir turinti riebesnį bei saldesnį skonį. Speltos miltai yra maistingi, nesmulkintų grūdų miltai, kurie turi didesnį kiekį baltymų, skaidulų ir B grupės vitaminų nei kviečiai, ir yra lengviau virškinami, kadangi lengviau tirpsta vandenyje.
Visuose receptuose kvietiniai miltai gali būti pakeisti į spelta miltus, tačiau, kadangi juose yra mažiau glitimo nei kviečiuose, juos reikėtų maišyti su kvietiniais miltais kepant mielinę duoną.
Spelta miltai labai populiarūs Europoje, ypač Vokietijoje, Italijoje, kur jie naudojami gurmaniškose sriubose, picų plutelei, duonai ir pyragams gaminti. Pastaruoju metu spelta miltai išpopuliarėjo JAV dėl augančios makaronų ir grūdų paklausos.
Kai kurie žmonės, turintys alergiją kviečiams, gali geriau toleruoti speltą, tačiau joje yra glitimo.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.