6-8 batonėliai.
Ingredientai:
- 250 ml avižinių dribsnių
- 4 šaukštai kokosų aliejaus
- 4 šaukštai riešutų sviesto
- 3 šaukštai medaus
- 1/2 šaukštelio Ceilono cinamono
- 1/4 šaukštelio druskos
- 2 šaukšteliai chia sėklų
- 4 šaukštai migdolų riekelių
- 4 šaukštai kokosų drožlių
- 4 šaukštai moliūgų sėklų
- 3 šaukštai saulėgrąžų sėklų
- 2 šaukštai sezamų sėklų
- saujelė šaldytų aviečių
- 2 šaukštai aviečių miltelių
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- 18 x 18 cm kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Pusę dribsnių sumalti. Visus ingredientus sumaišyti. Atsargiai įmaišyti avietes.
- Sukrėsti į skardą, atsargiai išlyginti paviršių. Avietės pasitrins, bet nieko baisaus.
- Kepti 25 min., kol pagels. Atvėsinti skardoje, supjaustyti batonėliais ir apvolioti aviečių milteliuose.
Pagamintus batonėlius laikykit sandarioj dėžutėj, galima ir šaldytuve!
Avietės suteikia kvapnumo ir lengvos rūgštelės. Jose gausu vitaminų E, K, C, B6, kalcio, magnio, geležies, cinko.