"Sorų košė tikrai nepelnytai primiršta. Auksinės sorų kruopos suteikia organizmui ne mažiau, o gal ir daugiau naudos nei visų pamėgti populiarieji ryžiai ir grikiai. Džiugu, kad jos po truputį sugryžta į mūsų virtuves.
Liko košės nuo vakarienės ar pusryčių? Siūlau ją prikelti naujam - saldžiam gyvenimui! Sumaišius ją su kokybišku šokoladu, gausite nerealų desertą. Juk ne paslaptis, kad šokoladas labai draugauja su kriaušėmis, bei įvairiomis kruopomis kepiniuose." - Indrė
Ingredientai:
- 250 g juodojo šokolado (naudojau 70% juodajį šokoladą tirpinimui)
- 150 g sviesto
- 1 stiklinė virtų sorų
- 50 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- žiubsnis druskos
- 4 kriaušės
- 1 a.š vanilės ekstrakto
Paruošimas:
- Ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu ant garų vonelės. Kai ištips suberkite cukrų, žiubsnį druskos ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Po vieną muškite kiaušinį ir gerai išmaišykite tešlą. Supilkite vanilės ekstraktą ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Suberkite soras ir viską išmaišykite.
- Į kepimo skardą paberkite šiek tiek cukraus, supilkite pyrago masę. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite ant tešlos. Kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes kol viršus pasidengs plutele. Gali reikėti kepti ir šiek tiek trumpiau, bet viskas priklauso nuo jūsų orkaitės. Leiskite pyragui atvėsti. Skaniausias palaikytas šaldytuve kelias valandas! Skanaus!
Recepto autorė: Indrė Denisovienė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.
POKALBIS: Skanu, lengva, spalvota