Salotos su valgomąja rietmene

Salotos su valgomąja rietmene
Publikuota 2023-05-19 Skaitė 5650

Ingredientai:

1 porcija:

Paruošimas:

  • Valgomosios rietmenės virimas. Kruopas užplikome verdančiu vandeniu, palaikome kelias minutes  ir vandenį nupilame. Pakartojame 3 kartus. Užviriname vandenį, supilame kruopas ir verdame apie 5 min., paliekame uždarytą pabrinkti. Išmaišykite. Galima pralieti šaltu vandeniu. Paruošos kruopos neturėtų būti pervirtos.
  • Pomidorus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Česnako skiltelę sutrinkite grūstuvėje su druska, sumaišykite su sėmenų aliejumi ir obuolių actu. Leiskite padažui pastovėti apie 10 minučių.
  • Supjaustykite baziliką ir mėtas.
  • Viską sumaišome salotų dubenyje ir užpilame padažu.
  • Išdėliokite salotas ant romainių (aisbergo) salotų lapų ir patiekite.

 

Už receptą dėkojame kolegei Yuliia Kukhlii iš Ukrainos.

Taip pat skaitykite
2023-04-05
Šios salotos tikra vitaminų bomba - traškios, gaivios ir labai skaniai kvepiančios salotos tikrai nu...
2023-04-06
Ingredientai: 200 g saldaus pieno sūrio (panyro); 200 g špinatų (arba 20 g špinatų miltelių)...
2023-04-21
Ingredientai: Avinžirniai, 200 g Moliūgo milteliai, 2 a.š. Kalendros sėklos grūstos, 1/2 a...
2023-05-29
Ingredientai: 2-3 porcijos Spelta kruopos (virtos arba išbrinkintos termose), 100 g Pomid...
2023-05-29
Ingredientai: 4-5 porcijos 500 g mažų burokėlių 150 g speltos kruopų 100 g salotų su ru...
2023-08-09
"Tai vienas iš paprasčiausių būdų kaip paruošti Tilapia orkaitėje, kuris nereikalaus daug pastangų, ...
Rašyti
Skambinti