Prekės kodas: 80SALT
Turimas kiekis: 1905
Kilmės šalis: | ES |
Šaltalankių milteliai - natūralus produktas, pagamintas iš džiovintų šaltalankių uogų. Jie pasižymi išraiškingu, rūgštoku skoniu ir yra dažnai naudojami kokteiliams, glotnučiams, desertams ar košėms pagardinti. Šis miltelių pavidalo produktas leidžia lengvai praturtinti mitybą augalinės kilmės medžiagomis. Šaltalankiai natūraliai turi daug vitamino C.
Kodėl verta rinktis ŠALTALANKIUS?
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1899 kJ/452kcal |
Angliavandeniai | 54,97 g |
iš kurių cukrų |
3,43 g |
skaidulinės medžiagos | 18,1 g |
Riebalai | 16,65 g |
sočiųjų riebalų rūgštys |
3,2 g |
Omega 3 |
2,88 % |
Omega 6 |
3,99 % |
Omega 9 |
3,93 % |
Ląsteliena | 18,1 g |
Baltymai | 20,52 g |
Druska | 0 g |
Mononesočiųjų riebalų | 35,9 % |
Polinesočiųjų riebalų | 41,5 % |
Vitaminas C | 120 mg |
Vitaminas A | 296 µg (37 %*) |
Vitaminas D | 14,5 µg (290 %*) |
Vitaminas E | 9,5 mg (95 %*) |
Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos šaltalankių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
Šaltalankių milteliai yra universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams ir gėrimams.
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Lengvai įtraukite šaltalankių miltelius į savo mitybą. Jie ne tik praturtins patiekalus maistinėmis medžiagomis, bet ir nudažys švelniai geltona spalva.
RECEPTAS: Kokteilis "Jaunystė" Suplakti 200 g natūralaus jogurto (galima pagaminti ir iš riešutų pieno), 1 a.š. morkų miltelių ir 1 a.š. šaltalankio miltelių. Morkose ir šaltalankio uogose esantis beta karotenas yra stiprus antioksidantas, kuris būtinas norint išlaikyti puikų regėjimą, nuo jo priklauso gera odos būklė. Beta karotenas didina organizmo atsparumą infekcijoms, saugo nuo pasyvaus rūkymo bei oro užterštumo poveikio. Šaltalankio milteliuose esančios riebalų rūgštys padeda beta karotenui organizme virsti vitaminu A.
Šaltalankio miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą uogų naudą.
Apie šaltalankius: Šaltalankių uogos (Hippophae rhamnoides) yra kilusios iš Rytų Azijos ir naudojamos liaudies medicinoje. Šaltalankiai šimtmečiais buvo žinomi dėl savo medicininės naudos, dėl juose gausiai esančių vitaminų C, E, antioksidantų ir kitų svarbių maistinių medžiagų, padedančių palaikyti normalią imuninę sistemą. Šaltalankiai turi daugiau nei 10 kartų daugiau vitamino C nei apelsinai. Be jau žinomo, imunitetą stiprinančio vitaminas C poveikio, jis vaidina svarbų vaidmenį ir saugant akis, palaikant normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Geltona |
Svoris | 80 g |