Prekės kodas: ECO80SALT
Turimas kiekis: 1904
Kilmės šalis: | ES |
Produkto vertė
EKOLOGIŠKAS - Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1899 kJ/452kcal |
Angliavandeniai | 54,97 g |
iš kurių cukrų |
3,43 g |
skaidulinės medžiagos | 18,1 g |
Riebalai | 16,65 g |
sočiųjų riebalų rūgštys |
3,2 g |
Omega 3 |
2,88 % |
Omega 6 |
3,99 % |
Omega 9 |
3,93 % |
Ląsteliena | 18,1 g |
Baltymai | 20,52 g |
Druska | 0 g |
Mononesočiųjų riebalų | 35,9 % |
Polinesočiųjų riebalų | 41,5 % |
Vitaminas C | 120 mg |
Vitaminas A | 296 µg (37 %*) |
Vitaminas D | 14,5 µg (290 %*) |
Vitaminas E | 9,5 mg (95 %*) |
Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. šaltalankių miltelių = 100 g šviežių šaltalankio uogų
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos šaltalankių uogos.
Gamintojas: UAB "Kvalitetas".
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius šaltalankių uogų miltelių berkite į kokteilius, košes, jogurtą, salotas. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Pastaba: šaltalankio milteliai yra gaunami išdžiovinus šaltalankių uogas ir jas sumalus su visomis sėklytėmis, kuriose yra natūralaus aliejaus, todėl beriant į vandenį neatsiskleidžia visas skonis.
Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, užpilams, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.
Šaltalankių milteliai labiausiai tinka su desertiniais produktais (jogurtu, ledais, varške). Taip pat rekomenduojame, dėti į glotnučius.
RECEPTAS: Kokteilis "Jaunystė" Suplakti 200 g natūralaus jogurto (galima pagaminti ir iš riešutų pieno), 1 a.š. morkų miltelių ir 1 a.š. šaltalankio miltelių. Morkose ir šaltalankio uogose esantis beta karotenas yra stiprus antioksidantas, kuris būtinas norint išlaikyti puikų regėjimą, nuo jo priklauso gera odos būklė. Beta karotenas didina organizmo atsparumą infekcijoms, saugo nuo pasyvaus rūkymo bei oro užterštumo poveikio. Šaltalankio milteliuose esančios riebalų rūgštys padeda beta karotenui organizme virsti vitaminu A.
Šaltalankio miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą uogų naudą.
Apie šaltalankius: Šaltalankių uogos (Hippophae rhamnoides) yra kilusios iš Rytų Azijos ir naudojamos liaudies medicinoje. Šaltalankiai šimtmečiais buvo žinomi dėl savo medicininės naudos, dėl juose gausiai esančių vitaminų C, E, antioksidantų ir kitų svarbių maistinių medžiagų, padedančių palaikyti normalią imuninę sistemą. Šaltalankiai turi daugiau nei 10 kartų daugiau vitamino C nei apelsinai. Be jau žinomo, imunitetą stiprinančio vitaminas C poveikio, jis vaidina svarbų vaidmenį ir saugant akis, palaikant normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.