Prekės kodas: 100SPANG
Turimas kiekis: 1681
Kilmės šalis: | Lietuva |
Spanguolių milteliai yra natūralus vitaminų ir antioksidantų šaltinis, padedantis palaikyti bendrą organizmo gerovę. Juose esantis vitaminas C prisideda prie normalios imuninės sistemos veiklos ir padeda mažinti nuovargį. Skaidulos palaiko normalią virškinimo sistemos funkciją ir gerina medžiagų apykaitą. Antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Dėl natūraliai gaivaus skonio jie puikiai tinka įvairiems kokteiliams, košėms ar kepiniams pagardinti.
Kodėl verta rinktis SPANGUOLES?
Mūsų spanguolių milteliai yra pagaminti iš kruopščiai atrinktų, šiltu oru džiovintų uogų, išlaikant praktiškai visas naudingąsias medžiagas.
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1363 kJ/324 kcal |
Baltymai | 3 g |
Angliavandeniai | 82 g |
iš kurių cukrų |
30 g |
skaidulinės medžiagos |
21 g |
Riebalai | 3 g |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0,3 g |
Druska | <0,01 g |
Askorbo rūgštis | 46,98-57,83 mg |
Tokoferolis | 1,56-1,50 mg |
Tiaminas | 0,32-0,27 mg |
Riboflavinas | 0,23-0,40 mg |
Gliukozė | 74-82 % |
Fruktozė | 16,24 % |
Sacharozė | <0,4 % |
Fosforas | 1-4 mg |
Kalis | 24-30 mg |
Kalcis | 3-5 mg |
Magnis | 3-7 mg |
Geležis | 0,16-0,40 mg |
Natris | 4-6 mg |
Cinkas | 0,02-0,04 mg |
Manganas | 0,3-0,10 mg |
Azotas | 10,4-65 mg |
Varis | 0,13-0,20 mg |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos spanguolių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Lengvai įtraukite spanguolių miltelius į savo mitybą. Jie ne tik praturtins patiekalus maistinėmis medžiagomis, bet ir suteiks natūralų rožinį atspalvį.
Apie spanguoles: Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip supermaistas dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio. Spanguolės yra tos pačios šeimos kaip mėlynės ir bruknės.
Spanguolėse gausu vitamino C ir skaidulų, turinčių daug fito maistinių medžiagų, kurios yra būtinos visapusiškam sveikatingumui. Be to, jose yra įvairių cheminių medžiagų, kurios padeda palaikyti normalią dantų būklę, mažina riziką šlapimo takų infekcijoms ir uždegiminėms ligoms susidaryti.
Spanguolių uogos labai vertinamos dėl didelio antioksidantų ir natūralių konservuojančių medžiagų kiekio. Jos kaupia daug biologiškai svarbių medžiagų: antocianinų, proantocianidinų, flavonolių, fenolinių rūgščių. Šie junginiai pasižymi antikancerogeninėmis, antimutageninėmis, antiradiacinėmis ir uždegimą slopinančiomis savybėmis, saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio.
Bendras antocianinų kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 2,38±0,01 mg/g, bendras fenolinių junginių kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 10,61±0,11 mg/g. Spanguolių uogose randama askorbo rūgštis (46,98–57,83 mg/100 g), tokoferolis (1,56–1,50 mg/100 g), tiaminas (0,32–0,27 mg/100 g), riboflavinas (0,23–0,40 mg/100 g), folio rūgštis, amino rūgštys. Cukrai: gliukozė (74–82 proc.), fruktozė (16–24 proc.) ir maži kiekiai sacharozės (<0,4%). Makro ir mikroelementai fosforo (1–4 mg/100 g), kalio (24–30 mg/100 g), kalcio (3–5 mg/100 g), magnio (3–7 mg/100 g), geležies (0,16–0,40 mg/100 g), natrio (4–6 mg/100 g), cinko (0,02–0,04 mg/100 g), mangano (0,3–0,10 mg/100 g), azoto (10,4–65,0 mg/100g) , vario (0,13–0,20 mg/100g). Makro ir mikroelementai svarbūs žmogaus organizmui: kaulams, dantims, raumenims, hormonų funkcijoms, elektrolitų balansui, deguonies pasisavinimui.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Raudona |
Svoris | 50 g;100 g |