Prekės kodas: 100SVARAINIA
Turimas kiekis: 642
Kilmės šalis: | Lietuva |
Svarainių milteliai be sėklų – tai natūralus produktas, pagamintas iš džiovintų ir sumaltų svarainių vaisių be sėklyčių. Jie pasižymi gaiviu, rūgštoku skoniu ir gali būti naudojami maisto gamyboje – gėrimams, desertams, kokteiliams, padažams ar košėms pagardinti. Svarainiai natūraliai turi daug vitamino C, todėl milteliai dažnai pasirenkami kaip kasdienės mitybos paįvairinimo priemonė šaltuoju metų laiku. Dėl savo sudėties šis produktas gali būti naudojamas norint praturtinti racioną augalinės kilmės medžiagomis. Tai – šiltu oru džiovinti ir sumalti svarainiai be pridėtinio cukraus ar kitų sintetinių priedų.
Kodėl verta rinktis SVARAINIŲ miltelius?
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
919 kJ/219 kcal |
Baltymai | 1,2 g |
Angliavandeniai | 75,6 g |
iš kurių cukrų |
35,4 g |
skaidulinės medžiagos |
22,8 g |
Riebalai | 0,4 g |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0,1 g |
Druska (natūraliai esanti produkte) | <0,01 g |
Vitaminas C | 320 mg |
Kalis | 833%* |
Magnis | 20%* |
Fosforas | 19%* |
Geležis | 36%* |
*RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems. Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti svarainiai be sėklų.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS:
Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Svarainių miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą svarainių naudą.
Apie svarainius: Svarainiai yra kvapūs vaisiai, priklausantys Rosaceae šeimai, į kurią įeina ir obuoliai bei kriaušės. Jie yra kilę iš Pietvakarių Azijos.
Svarainiai yra sezoniniai vaisiai, kurių galima įsigyti nuo rudens iki žiemos. Subrendę šie vaisiai yra aukso geltonumo spalvos ir savo forma panašūs į kriaušę. Jie turi grublėtą, panašų į persikų, paviršių, geltoną minkštimą, kurio centre yra kelios sėklos. Svarainiai yra aitraus skonio ir retai valgomi žali. Dažniausiai jie yra kepami arba šaldomi. Vidurio Rytuose ir Viduržemio jūros regionuose svarainiai troškinami su aviena, ožka ir kiauliena. Azijinė svarainių veislė, kuri yra minkštesnė ir sultingesnė, dažnai naudojama gaminant konservus ar drebučius, tradiciniam obuolių pyragui suteikia švelnaus rūgštumo.
Svarainio vaisiuose yra daug vitamino C (167%*), organinių rūgščių, pektininių ir rauginių medžiagų, polifenolių, įvairių mineralinių medžiagų – kalio (833%*), magnio (20%*), fosforo (19%*), geležies(36%*). Svarainio vaisių žievelėse yra eterinių aliejų. Vitaminas C, esantis svarainiuose, padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą bei apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Geltona |
Svoris | 100 g |