Ingredientai:
- Avinžirniai, 200 g
- Moliūgo milteliai, 2 a.š.
- Kalendros sėklos grūstos, 1/2 a.š.
- Kumino, 1/2 a.š.
- Ciberžolė, 1/2 a.š.
- Asafetida, 1/3 a.š.
- Žalios kalendros pundelis
- Čili pipiras, 1 cm
- Druskos ir juodųjų pipirų žiupsnelis
- Lydyto sviesto kepimui
Paruošimas:
- Užmerkite avinžirnius šaltu vandeniu 8-12 valandų. Geriausiai per naktį. Prieš gaminant nupilkite vandenį.
- Pakepinkite prieskonius ant lydyto sviesto ir sudėkite visus ingredientus į trintuvę (kalendrą geriau smulkinkite peiliu ir įmaišykite po masės sutrynimo).
- Formuokite norimo dydžio kepsnelius ir kepkite keptuvėje ant lydyto sviesto kol apskrus
Patiekite su salotomis ir norimu padažu. Garnyrui puikiai tiks basmati ryžiai ar bolivinė balanda.
AVOKADO PADAŽAS:
Ingredientai:
- Avokadas gerai prinokęs, 2 vnt.
- Kokosų pienas, 50 ml
- Citrinos sultys, 2 v.š.
- Špinatų milteliai, 1 a.š.
- Čili pipiras, 1 cm
- Krapų pundelis
- Lukštentos kanapių sėklos (sezamo sėklos ar kepinti riešutai), 1 v.š.
- Druskos ir juodųjų pipirų žiupsnelis
Paruošimas:
- Visus ingredientus išskyrus krapus ir kanapių sėklas sutrinkite trintuvėje iki vientisos masės. Krapus ir kanapių sėklas pabarstykite ant viršaus patiekiant.
Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.
POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra