"Lengvas, gaivus bei vasarai viliotinį šokantis desertas su nuostabiai kvepiančiais aviečių milteliais. Ar žinojote, kad 1 arbatinis šaukštelis aviečių miltelių yra prilyginamas 100 g šviežių uogų? Tad, kol šviežių uogų dar teks palūkėti, kviečiu pasimėgauti daug vitaminų, mineralų bei antioksidantų turinčiais aviečių milteliais" - Inga iš Mamos restoranas.
Ingredientai:
Krepšeliams:
- 100 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 2 nedideli labai prinokę bananai
- 1 arb. šaukštelis vanilės
Varškės kremui:
- 100 g varškės
- 50 g graikiško jogurto
- 1 šaukšto klevų sirupo
- 1 arb. šaukštelio aviečių miltelių
Papildomai mėgstamų uogų ar vaisių.
Tiek krepšelių, tiek ir varškės kremo saldumą reguliuokite pagal save - jeigu norisi daugiau saldumo, įpilkite šiek tiek klevų ar agavų sirupo.
Paruošimas:
- Pirmiausia šakute sutriname bananus, įmaišome vanilę bei avižinius dribsnius.
- Keksiukų formeles patepame aliejumi, šaukšteliu suformuojame krepšelius. Iš šio kiekio gaunasi 6 krepšeliai.
- Dedame į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
- Ištraukę iš orkaitės paliekame atvėsti 10-15 minučių ir tik tada mentele išimame krepšelius iš keksiukų formelių.
- Ingredientus varškės kremui sutriname iki vientisos šilkinės masės.
- Leiskite krepšeliams visiškai atvėsti ir tik tada užpildykite varškės kremu bei uogomis.
Už receptą dėkojame Ingai iš Mamos restoranas.