,,Bounty" ar varškės sūreliai? Neatsakysite, kol neparagausite.
Ingredientai:
- 400 ml kokosų pieno (1 skardinės)
- 150 g kokosų drožlių
- 5 šaukštai klevų sirupo arba agavų nektaro
- 2 a.š Imunitetas uogų miltelių
- Žiubsnelio druskos
- Žiubsnelio tarkuoto muskato riešuto
- 2 šaukštų kokoso aliejaus
- 1 šaukšto vanilės pupelių ekstrakto
- 100 g juodojo šokolado
- Liofilizuotų uogų
Paruošimas:
- Kelioms valandoms į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardinę. Atidarę atšildytą skardinę atsargiai išimkite viršuje atsiskyrusį kokosų kremą - jis ir bus naudojamas šio desserto gamybai.
- Į didelį dubenį suberkite kokosų drožles, klevų sirupą, kokosų kremą bei žiubsnelį druskos ir muskato. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Įpilkite ištirpintą kokosų aliejų, vanilės pupelių ekstraktą bei uogų miltelius ir viską suminkykite iki lipnios formavimui tinkamoa masės.
- Norėdami švelnesnės tekstūros, batonėlių masės ruošimui naudokite maisto smulkintuvą, visus ingridientus gerai permalkite.
- Formuokite batonėlius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi iškloto padėkliuko. Kol bus ruošiamas šokolado glajus įdėkite batonėlius į šaldytuvą 2-3 val.
- Šokolado plytelę sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai maišydami ištirpinkite dubenyje įstatytame į karštą, bet ne verdantį vandenį.
- Po vieną nardinkite batonėlius į ištirpintą šokoladą ir atsargiai vėl padėkite ant kepimo popieriaus. Pabarstykite liofilizuotomis uogomis. Leiskite šokoladui atvėsti ir sutvirtėti.
- Pagamintus batonėlius laikykit sandarioj dėžutėj, galima ir šaldytuve!
Recepto autorė: Indrė Denisovienė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.
POKALBIS: Skanu, lengva, spalvota