Ingredientai:
- 200 g Lotus sausainių (galima naudoti ir kitokius mėgstamus sausainius)
- 2 vnt Lotus sausainių papuošimui
- 200 g kreminio sūrio arba varškės
- 2 v.š. karamelinio kremo (aš naudojau "Rududu")
- 200 ml plakamosios grietinėlės, bent 35%
- 1-2 v.š. mėlynių miltelių (galima naudoti ir kitokius mėgstamus miltelius).
Paruošimas:
- Sausainius susmulkinam iki trupinių, vieną arba du sausainius susismulkinam stambesniais trupinukais - naudosim papuošimui.
- Kreminį sūrį arba varškę išplakam su karameliniu kremu iki vientisos masės.
- Grietinėlę išplakam iki standumo.
- Į kremo masę dedame gerai išplaktą grietinėlę ir įberiam mėlynių miltelių, viską atsargiai išmaišom mentele.
- Į stiklinę ar taurę dedame tris šaukštus trupinių, ant jų uždedame kremo sluoksnį (geriausiai su konditeriniu maišeliu), ant kremo vėl dedame trupinukų (sluoksniuojame), ir uždedame dar vieną sluoksnį kremo.
- Ant kremo beriame stambesnius trupinukus, galima miksuoti su smulkesniais. Apliejame karamele, naudojau "Rududu", tad šiek tiek pašildžiau garų vonelėje ir konditerinio maišelio pagalba uždėjau ant deserto. Ant viršaus dedame Lotus sausainiuką. Galima naudoti ir kitokius sausainius.
- Dedame valandai į šaldytuvą.
Recepto autorė - Kornelija Mieliauskaitė.