Ingredientai:
1 porcija:
- Pomidorai, 100 g
- Agurkai, 50 g
- Ridikėliai, 30 g
- Bazilikas, 5 g
- Mėtų, 5 g
- Romainių arba ledinės salotos, 2 vnt
- Valgomoji rietmenė, 60 g
- Vanduo, 100 g
- Natūralus obuolių actas, 5 ml
- Česnako skiltelė, 1vnt
- Linų sėmenų aliejus, 20 g
- Druska pagal skonį
Paruošimas:
- Valgomosios rietmenės virimas. Kruopas užplikome verdančiu vandeniu, palaikome kelias minutes ir vandenį nupilame. Pakartojame 3 kartus. Užviriname vandenį, supilame kruopas ir verdame apie 5 min., paliekame uždarytą pabrinkti. Išmaišykite. Galima pralieti šaltu vandeniu. Paruošos kruopos neturėtų būti pervirtos.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Česnako skiltelę sutrinkite grūstuvėje su druska, sumaišykite su sėmenų aliejumi ir obuolių actu. Leiskite padažui pastovėti apie 10 minučių.
- Supjaustykite baziliką ir mėtas.
- Viską sumaišome salotų dubenyje ir užpilame padažu.
- Išdėliokite salotas ant romainių (aisbergo) salotų lapų ir patiekite.
Už receptą dėkojame kolegei Yuliia Kukhlii iš Ukrainos.