Ingredientai:
* visur stiklinė - 200 ml
- 2 plytelių juodojo šokolado
- ½ stiklinės anakardžių (mirkytų per naktį)
- 3 šaukštai klevų sirupo
- ¼ blokelio minkšto (silken) tofu (apie 100 g.)
- 2 ½ a.š. šaltmėtės miltelių
Paruošimas:
- Pasirinktą indą iškloti kepimo popieriumi arba naudoti silikoninę formą, kad saldainius būtų lengva išimti.
- Pusę šokolado ištirpinti ir paskleisti plonu sluoksniu pasirinktame inde. Palaukti, kol sustings (galima ir šaldiklyje).
- Kol šokoladas stingsta, kokteilinėje suplakti įdarą iš anakardžių, tofu, klevų sirupo ir šaltmėtės miltelių (saldumą ir šaltmėtės skonį galima reguliuoti pagal savo skonį). Įdarą paskirstyti ant sustingusio šokolado. Palikti šaldiklyje apie 15 - 20 min, kol įdaras šiek tiek sustings.
- Ištirpinti likusį šokoladą ir paskirstyti jį ant įdaro. Atsargiai, dėl karšto šokolado gali pradėti lydytis įdaras, todėl svarbu, kad sluoksniai nesusimaišytų.
- Palaikyti šaldiklyje 1 - 2 valandas, kad visi sluoksniai iki galo sustingtų.
- Supjaustyti gabaliukais. Geriausiai pjaustyti karštu peiliu (pvz. pamirkius jį stiklinėje karšto vandens). Taip pat po kiekvieno pjūvio peilį reiktų nuvalyti ir vėl pašildyti.