Ingredientai:
- 200 g sviesto;
- 200 g avinžirnių miltų;
- 100 g kokoso žiedų cukraus arba datulių;
- 2 v.š. kerobo;
- Saujelė pakepintų graikiškų riešutų arba kitokių riešutų;
- 1/2 a.š. kardamono;
- 1/2 a.š. imbiero miltelių;
- 1/3 a.š. muskato;
- Uogų milteliai apvoliojimui.
Paruošimas:
- Puode ištirpiname sviestą, sudedame avinžirnių miltus ir maišome kol avinžirnių miltai pradės ruduoti ir skleisti riešutų aromatą (užtruks apie 15 - 20 min.).
- Pasklidus riešutų aromatui, suberiame cukrų, keroba ir prieskonius, dar šiek tiek pakaitiname maišydami, kad masė būtų tolygi ir ištirptų cukrus.
- Suberiame riešutus, vėl gerai sumaišome ir paliekame visą masę atvėsti, kad galėtume formuoti rutuliukus.
- Formuojame norimo dydžio rutuliukus ir apvoliojame juos uogų milteliuose, kokoso ar šokolado drožlėse.
- Laikome šaldytuve, kad sukietėtų apie 1 val.
- Pagamintus laikyti šaldytuve.
Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.
POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra